Moderniseren van vrijstaande jaren 70-woning in Badhoevedorp

Voor een opdrachtgever uit Badhoevedorp mochten we zijn jaren 70-woning moderniseren, zodat het van binnen en buiten weer bij de tijd is. Lees hier meer over hoe wij het moderniseren van deze woning hebben aangepakt.

De wens voor de jaren 70-woning

De opdrachtgever uit Badhoevedorp had deze vrijstaande jaren 70-woning woning aangekocht en wilde het graag moderniseren. Zijn wens was om van de verouderde woning een hedendaags concept met moderne materialen te realiseren. Daarnaast wilde de opdrachtgever meer ruimte creëren.

Onze uitwerking voor het moderniseren

Om de woning te kunnen moderniseren, heeft Architectenbureau DRAW een plan uitgewerkt. Op basis van het plan zijn we aan de slag gegaan met de verbouwing van de vrijstaande woning in Badhoevedorp. Hierin stond ook informatie over de materialen die gebruikt konden worden om de moderne sfeer te creëren. In mei 2021 zijn we gestart met de verbouwing en in oktober 2021 was de woning gereed.

moderniseren jaren 70-woning
moderniseren jaren 70-woning
moderniseren jaren 70-woning

Het resultaat van de verbouwing van het jaren 70-huis

Zowel binnen als buiten zijn omgetoverd naar het hedendaagse, moderne concept. Buiten hebben we de oude dakpannen en boeidelen (dakrandafwerking) eraf gehaald en de stijl veranderd aan de voorgevel. We hebben een overstekkader geplaatst, zodat er diepte gecreëerd kon worden.

De dakkapellen hebben we één laten worden met de rest van de woning; ze hebben ook dezelfde stijl gekregen. Ook delen van de zijgevel zijn met de leistenen dakpannen bekleed. Daarnaast zijn alle dakranden en ook delen van de gevel bekleed met Fraké hout.

Het kader aan de voorkant van de woning is strak afgewerkt met aluminium, net als de dakkapellen. Als laatste is het bestaande stucwerk aan de buitenkant opgefrist en hebben we de kozijnen vernieuwd tot aan de vloer.

Aan de achterkant van de woning hebben we meer ruimte gecreëerd door een uitbouw, in dezelfde moderne stijl als de rest van de woning, te plaatsen. De uitbouw van de woning maakte het mogelijk om binnen veel open ruimtes te creëren. Daardoor is de woning ruimtelijk. Binnen is alles afgewerkt met stucwerk, stalen deuren en een PVC-visgraatvloer om dezelfde moderne sfeer terug te laten komen.

Het resultaat is een volledig gemoderniseerde jaren 70-woning. Bekijk hieronder de voor- en na-foto’s.

Een woning volledig moderniseren via Aannemersbedrijf Aspect

Kan jouw woning wel een moderne opknapbeurt gebruiken? En wil je volledig ontzorgd worden? Bij Aannemersbedrijf Aspect ontzorgen ze je graag bij het moderniseren van je woning. Benieuwd naar de mogelijkheden? Deze ontdek je hier. Of vraag direct een offerte op maat aan.