Van vakantiewoning naar woonhuis in Leimuiden

Voor een opdrachtgever in Leimuiden mochten we een vakantiewoning transformeren tot een echt huis. Lees hier hoe we deze complete verbouwing hebben aangepakt.

De wens voor de woning

De woning in Leimuiden diende voorheen als vakantiewoning, maar de opdrachtgever had als wens om deze om te toveren tot een huis.

Onze uitwerking voor het woonhuis

Om de vakantiewoning om te bouwen naar een woonhuis met veel ruimte, werd een deel van de buitenwanden weggehaald. Op deze manier konden we de woning uitbouwen. De uitdaging zat vooral in de staalconstructie. Deze zou een halve verdieping gaan tillen en de kolommen van de staalconstructie moesten precies gelijk vallen met de stijlen van het kozijn.

Daarnaast was het een uitdaging om de enorme schuifpuien van aluminium te plaatsen, zodat buiten en binnen in een handomdraai verbonden waren.

verbouwing vakantiewoning - van vakantiewoning naar woonhuis
verbouwing vakantiewoning - van vakantiewoning naar woonhuis
nieuwbouw woning - voormalig vakantiehuis omgetoverd tot woonhuis

Het resultaat van de verbouwing

Een deel van de woning is vernieuwd door onder andere het uitbouwen. De voorkant van de woning hebben we afgewerkt met een verticaal lattenspel in een lichtblauwe/grijze tint. Zo behoudt de woning toch dat luxe vakantiewoning-gevoel. De woning is beneden nu zo groot geworden, dat de bovenverdieping wordt gebruikt voor logés.

Een verbouwing op maat

Ook een (vakantie)woning omtoveren tot een nieuwe woning? Ontdek de mogelijkheden voor nieuwbouw, verbouw en/of renovatie. Liever een offerte op maat? Deze vraag je hier aan.

nieuwbouw woning - voormalig vakantiehuis omgetoverd tot woonhuis
nieuwbouw woning - voormalig vakantiehuis verbouwd tot woonhuis