Verbouwing en uitbouw van een pand uit 1900 in Haarlem

Voor een stel uit Haarlem mochten we hun woning verbouwen en uitbouwen. Zij wonen in een oud pand uit 1900 en het was toe aan vernieuwing, zowel binnen en buiten. Lees hier meer over dit prachtige project.

De wens voor het oude pand in Haarlem

Het oude pand uit 1900 in Haarlem was sterk verouderd. Zo waren de kozijnen toe aan vernieuwing en mocht ook de binnenkant een opfrisser gebruiken. De wens van de opdrachtgever was daarom om zowel binnen als buiten de vernieuwen. Daarnaast wilden ze graag meer ruimte, dus was er de wens om een uitbouw te plaatsen met industriële uitstraling.

Onze uitwerking voor de verbouw en uitbouw

Om aan de wensen van de opdrachtgever te voldoen, zijn we aan de slag gegaan met het plan dat Architectenbureau DRAW voor het stel uit Haarlem had gemaakt. Hierin hebben we de opdrachtgever zoveel mogelijk ontzorgd. De werkzaamheden van de verbouw en uitbouw zijn gestart in januari 2022 en in juli 2022 waren de werkzaamheden gereed.

verbouwing en uitbouw Haarlem
verbouwing en uitbouw Haarlem
verbouwing en uitbouw Haarlem

Het resultaat van de verbouw en uitbouw

We hebben aan de voorkant van de woning alle kozijnen vernieuwd met schuiframen. Ook hebben we een prachtige nieuwe voordeur geplaatst. Aan de achterzijde van het oude pand in Haarlem hebben we een uitbouw geplaatst met een aluminium pui. Deze kan in zijn geheel openen, waardoor binnen en buiten veel meer met elkaar in verbinding staan. Verder hebben we oude constructies, die karakter geven aan het oude pand, niet aan het zicht onttrokken. Deze hebben we een zwart accent gegeven, zodat ze bij de algehele sfeer van de uitbouw passen.

Zowel de binnenkant als de buitenkant van de woning heeft extra isolatie gekregen. Dat zorgt ervoor dat opdrachtgever 30% minder gas verbruikt.

Binnen hebben we twee badkamers en een toilet gemaakt. Ook hebben we de zolder volledig geïsoleerd en gemoderniseerd. Beneden plaatsten we vloerverwarming op de gehele begane grond. Dit hebben we vervolgens afgewerkt met PVC.

In het plan van de architect was de huiskamer opgedeeld met een kamer-en-suite met glas-in looddeuren. De keuken is volledig vernieuwd en doorgetrokken in de uitbouw. Daardoor is een ruime leefkeuken ontstaan. De voorkamer heeft een middeleeuws tintje gekregen met oude sierlijsten en aardse kleuren.

Het resultaat is een woning waarvan de sfeer perfect past bij het karakter van het oude pand, maar toch gemoderniseerd en verruimd. Ontdek hieronder voor- en na-foto’s van de woning uit 1900 in Haarlem.

Je woning moderniseren

Heb jij ook een oud pand gekocht en moet deze gemoderniseerd worden? Bij Aannemersbedrijf Aspect gaan we graag voor je aan de slag. Ontdek de mogelijkheden voor het renoveren, verbouwen en/of uitbouwen van je woning. Wil je graag meteen een offerte op maat? Vul dan op deze pagina je gegevens in en vraag hem vrijblijvend aan.