Verbouwing zolder naar slaapkamer met badkamer in Hoofddorp

Voor een opdrachtgever in Hoofddorp mochten wij de zolder compleet verbouwen, zodat er een slaapkamer met badkamer kon worden gerealiseerd. Lees meer over hoe wij deze verbouwing hebben aangepakt.

De wens voor de zolder-verbouwing

De opdrachtgever beschikt over een ruime zolder met een hoge punt. Daarom was zijn wens om de zolder om te toveren tot een slaapkamer/flipperkast-ruimte met een badkamer, zodat de ruimte optimaal benut kan worden.

Onze uitwerking voor de zolder

In samenwerking met Studio Kuin hebben we de zolder verbouwd. Op basis van het plan dat zij hebben gerealiseerd, konden wij aan de slag. Daarin is gekeken naar de meest optimale indeling van de ruime zolder, dus dat betekende dat er een zwevende vliering met glas is geplaatst. Op die manier valt er op de gehele zolder veel daglicht binnen. De werkzaamheden zijn gestart in maart 2022 en afgerond in juli 2022.

zolder verbouwing - voor/tijdens de verbouwing
verbouwing zolder - zwevende vliering met glas

Het resultaat van de verbouwde zolder

Er is geen plek op zolder meer die onbenut is gebleven. Door het symmetrisch plaatsen van 4 elektrisch bedienbare dakramen, valt er veel licht de ruimte binnen. Ook met de zwevende vliering.

De uitdaging van deze verbouwing zat in de staalconstructie van de zwevende vliering en de glazen panelen. Deze moest goed ondersteund worden en tegelijkertijd zou de ruimte eronder benut worden voor de badkamer en andere losse ruimtes. Dus de constructie moest op de juiste wijze worden geplaatst.

We hebben de gehele zolder, zowel de nieuwe als de bestaande wanden, opnieuw bekleed met ragelwerk, gipsplaten, stucwerk en alles gesaust in een rustige kleur.

Het resultaat is een ruime zolder met veel mogelijkheden, een slaapkamer en gloednieuwe badkamer.

De zolder verbouwen

Heb jij ook een zolder die nog niet optimaal benut wordt? En wil je deze graag verbouwen? Het team van Aannemersbedrijf Aspect helpt je daar graag bij. Ontdek de mogelijkheden voor een verbouwing inclusief badkamer of vraag direct een offerte op maat aan.

zolder verbouwing - slaapkamer met badkamer
zolder verbouwing - slaapkamer met badkamer