Woning verruimen met opbouw in Hoofddorp

Voor een opdrachtgever in Hoofddorp mochten we de in samenwerking met Eiland 8 Architecten een woning verruimen door aan de voor- en achterzijde een opbouw te plaatsen. Lees meer over dit project.

De wens van de opdrachtgever

De opdrachtgever had de wens om de woning groter te maken, zodat hij meer woonoppervlakte had. Daarnaast wilde de opdrachtgever dit realiseren terwijl de woning bewoond bleef.

Onze uitwerking voor het vergroten van de woning

We besloten de woning uit te breiden door de gevel aan de voorzijde op te trekken en te verlengen. Aan de achterzijde van de woning is de gevel ook opgetrokken. Het verlengen en optrekken van de gevel ziet eruit als een soort opbouw en heeft ook als voordeel dat er meer woonoppervlak is gerealiseerd. De werkzaamheden zijn gestart in april 2021 en het werk was gereed in juni 2021. Tijdens de werkzaamheden bleef de opdrachtgever in de woning wonen, dus hebben we maatregelen getroffen om dit te bewerkstelligen, zonder al te veel overlast.

verlengen van voorgevel woning - opbouw woning - situatie voor
opbouw woning - verlengen gevel achterzijde woning - situatie na plaatsen opbouw
opbouw woning - verlengen gevel voorzijde woning - situatie na plaatsen opbouw

Het resultaat van de opbouw

Zowel aan de voor- als achterzijde van de woning is een opzet gerealiseerd om meer ruimte te krijgen. Hierin hebben we gevelbekleding gebruikt die duurzaam is, maar wel dezelfde uitstraling heeft gekregen als de naastgelegen woningen, zodat het niet al te veel opvalt. Daarnaast hebben we de volledige badkamer opnieuw aangelegd. Het resultaat is een woning met meer woonoppervlakte.

Jouw woning groter maken

Wil jij ook meer woonoppervlakte realiseren op de bovenverdieping? Dan is een opbouw wellicht iets voor jou. Ontdek de mogelijkheden voor een opbouw. Zowel boven als beneden meer ruimte creëren? Combineer een eventuele uitbouw met een opbouw. Vraag een offerte op maat aan.